Grup de treball

Innovació i Tecnologia

Programa

El grup d’Innovació i Tecnologia del COIB (ITCOIB) volem seguir treballant per la incorporació de les noves tecnologies en el desenvolupament de totes les àrees de la pràctica infermera (assistència, gestió, recerca i docència) a través del COIB i mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC´s) com a principal eina. Així com donar resposta a totes les noves necessitats d’informació/formació/assessoria que la tecnologia genera als professionals infermers, tot cercant, generant, escoltant i compartint totes aquelles propostes tecnològiques que arriben a través de les infermeres i infermers.

El grup ITCOIB ha de ser el referent de les infermeres en relació amb l’ús, implementació i desenvolupament de les TIC. Mantenir el compromís de ser l’avantguarda professional quant a la informació, formació i assessorament relacionat amb els recursos tecnològics més avançats aplicables al voltant de la pràctica infermera en qualsevol dels seus àmbits.

L’objectiu general del grup ITCOIB és:

Facilitar el coneixement, la utilització i la difusió de les TICs i l’eHealth entre les infermeres i infermers de Barcelona, tenint en compte els aspectes de promoció de la salut, prevenció de la malaltia i recuperació de la salut. - Comparteix!    

Promoure bones pràctiques en l’ús de la tecnologia aplicada a la salut.

Què farem?

 

 • Fomentarem una cultura d’innovació en salut entre les infermeres.
 • Desenvoluparem formació de qualitat en innovació i en disseny, implementació i ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació en salut per a la millora de la salut de les persones i la gestió sanitària.
 • Difondrem els projectes innovadors i les experiències tecnològiques que duen a terme les infermeres i fomentarem una xarxa d’infermeres interessades en la innovació i en TICs.
 • Estimularem la innovació mitjançant suport metodològic a projectes liderats per infermeres.
 • Oferirem el servei d’assessorament sobre el disseny, desenvolupament, implementació i ús de noves eines tecnològiques.
 • Potenciarem el servei de COIBApps.
 • Proporcionarem informació sobre els TICs i l’eHealth a través dels canals més adients per a les infermeres.
 • Desenvoluparem projectes propis relacionats amb l’eHealth que puguin ser interessants per a les infermeres i per la ciutadania.
 • Establirem sinergies i relacions de col·laboració amb altres associacions professionals i científiques amb la finalitat de promoure el coneixement i l’ús dels TICs i les iniciatives en eHealth.
 • Ens posicionarem i generarem documents en relació amb la tecnologia existent i la seva utilitat/qualitat donant del punt de vista infermer, i tenint en compte els drets de la ciutadania.
 • Promourem i fomentarem el desenvolupament de projectes de recerca realitzats per infermeres i fomentarem una xarxa d’infermeres interessades a fer recerca en TICs.
 • Crearem un espai per connectar empreses tecnològiques amb infermers experts en TICs per tal d’obrir noves oportunitats professionals a les infermeres en aquest àmbit. - Comparteix!    

 

Rosa Pérez

El Blog de Rosa

Coordinadora del grup

 

No et quedis a casa, participa!

 

El proper 24 de febrer no et quedis a casa! És molt important que vinguis al COIB i votis. Cada vot és important i el teu, pot ser decidiu per marcar la diferència entre una COIB renovat i amb una candidatura de relleu, o que guanyin les de sempre.

Si aquest dia no pots anar a votar, demana el vot per correu i assegura't que la teva opinió compti!