Vocalia

Geriatria

Programa

Volem fer-te costat  amb il·lusió, ganes  i  amb la força, seguretat i fermesa que ens dóna l’experiència. Volem ser presents allà on faci falta per lluitar i compartir la nostra posició per defensar les infermeres que representem .Per descomptat que et necessitem i volem  comptar amb tu. Només junts podem situar a la infermera de geriatria en el lloc que li pertoca.

La vocalia de geriatria és un grup de treball format per infermers/res que treballen en  els diferents àmbits  d’actuació de la infermer/a  en geriatria i coneixen en primera persona la nostra situació. És un moment difícil, però tota dificultat es pot convertir en una oportunitat. Nosaltres volem estar presents ara i en futur per treballar amb el compromís d’acompanyar-te, assessorar-te i  fent-te costat quan ho necessitis.

La proposta d’actuacions específiques, que segueix les línies del programa general INFERMERES 2020, són les següents:

Benestar de les infermeres per l’excel·lència de les cures
 • Vetllar per millores en les condicions laborals i contra l’intrusisme professional
 • Fomentar la visibilitat de la infermeria en geriatria i vetllar per una correcta imatge, dins de la professió i en l’àmbit social.
 • Donar suport, assessorament especialitzat  a la infermera que treballa en l’àmbit de la geriatria, defensant els interessos i necessitats dels nostres infermers/res així com escoltar les seves demandes i dubtes.
Recerca i transferència del coneixement
 • Potenciar espais de trobada per compartir des de tots els àmbits de la geriatria les nostres experiències i extreure d’elles propostes i posicionaments.
 • Potenciar la investigació en geriatria a través de premis i beques de recerca així com potenciar i afavorir la publicació d’articles.
Autoregulació de la professió infermera i de l´especialitat
 • Fomentar acords de processos d’autoregulació professional dels àmbits de responsabilitats de la infermera geriàtrica.
 • Actualitzar les competències de la infermera en geriatria per adequar-les a la realitat actual.
Desenvolupament personal i professional
 • Adequar el pla de formació anual sigui on-line sigui presencial i basar-lo en les necessitats reals i interessos del col·lectiu, així com augmentar l’oferta de formació postgraduada.
 • Continuar amb les aules d’actualització pels professionals que es dediquen a la geriatria per compartir i actualitzar coneixements i els últims avenços en la geriatria.
Reconeixement de la competència i de la trajectòria professional
 • Treballar per augmentar i reconèixer les places d’especialista en geriatria establint sinergies amb departament de salut i altres proveïdors.
 • Augmentar els contactes i convenis amb les diferents societats científiques més importants en geriatria.
Relacions institucionals

Tenir presència en els diferents grups de treballs del sector per poder donar el punt de vista de la infermera en geriatria i augmentar la nostra visibilitat.

Responsabilitat social

Dignificar i donar a conèixer el paper essencial i les competències específiques de les infermeres de geriatria a la resta de professionals i a la societat, a través de campanyes de visibilització de la nostra professió.

Ester López

Centre sociosanitari Mutuam Güell

Candidata a vocal

 

Currículum professional

Resum curricular

Diplomada en Infermeria. Especialista en geriatria. Postgrau en geriatria.  Postgrau en Atenció Sociosanitària. Màster en Gestió i administració en cures d’Infermeria a la EUI Santa Madrona. Màster oficial en cures pal·liatives a l’ICO. Actualment cursant Màster en lideratge i gestió dels serveis d’infermeria UB.

Ha treballat durant 10 anys com a infermera assistencial a la Residència la Creueta a Sabadell i posteriorment al Centre Sociosanitari Guell de Barcelona. Els últims 14 anys esta desenvolupant tasques de gestió com a Coordinadora d’infermeria al Centre Sociosanitari Mutuam Güell.  

Ha presentat comunicacions i pòsters en nombroses jornades i congressos.

Ha participat activament en projectes d’investigació de l’empresa Mutuam i ha rebut diversos premis de la Fundació conviure a projectes de recerca

Les seves principals línies de treball s’han centrat en la atenció sociosanitària, geriatria i cures pal·liatives.

A banda de la seva passió per la geriatria, també te molt interès en la cooperació internacional participant activament amb les ONG Amigos de Silva i Fundació Quetzal.

Càrrec actual

Coordinadora d’ infermeria al Centre Sociosanitari Mutuam Güell.

Col·labora amb les E.U.I de Sta. Pau, Vall d’Hebron, UIC com a infermera referent de pràctiques pregrau d’infermeres al seu propi centre de treball, així com a referent dels estudiants de pràctiques de TCAI als instituts Salvador Segui, Miquel Tarradell i IES Jesuites.

Col·labora amb el Institut del Envelliment, comitè científic i organitzador de les Jornades interdisciplinaris de residencies de Catalunya i amb altres entitats Sociosanitàries.

Forma part del Grup de envelliment del Consell Municipal de Benestar Social.

Vocal de Geriatria del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona
des del 2015 fins al 2019.

No et quedis a casa, participa!

 

El proper 24 de febrer no et quedis a casa! És molt important que vinguis al COIB i votis. Cada vot és important i el teu, pot ser decidiu per marcar la diferència entre una COIB renovat i amb una candidatura de relleu, o que guanyin les de sempre.

Si aquest dia no pots anar a votar, demana el vot per correu i assegura't que la teva opinió compti!