Grup de treball

Urgències i Emergències

Membres

Mònica Rebordosa, Noemí Hernández, Rosa Martín, Javi Sevilla, Sivia Poveda-Moral, Sergi Cazorla, Benito Pérez, Octavi Rodríguez.

Programa

Des de fa 4 anys, el grup d’Urgències i Emergències del COIB treballa per l’avenç professional i la visibilitat infermera en el camp de les urgències i emergències. Ens volem convertir en un referent per a les infermeres que desenvolupin la seva activitat en aquests àmbits, oferint assessorament professional i vetllant pel seu desenvolupament professional.

Oferirem activitats formatives de qualitat, continuant les que hem dut a terme fins ara (com les Jornades anuals, els Emergency Scape Rooms i les Emergency Review) i estarem oberts a noves propostes per part de les infermeres per millorar les activitats que oferim.

Dotarem a totes les infermeres i infermers que exercim en aquest àmbit de les eines i el suport necessari per brindar unes cures infermeres d’excel·lència a la nostra població,  i crearem sinergies entre els professionals de l’entorn hospitalari i prehospitalari. - Comparteix!    

Serem un grup que representa els interessos professionals de les infermeres davant d’altres col·lectius.

Les propostes del grup d’emergències són les següents:

 • Treballarem pel reconeixement i la creació de l’especialitat en urgències i emergències. - Comparteix!    
 • Mantindrem els espais de debat professional per conèixer i donar resposta a  les necessitats, la realitat i les inquietuds de les infermeres d’aquest àmbit.
 • Vetllarem per l’aplicació de l’acord en el qual s’estableixen les directrius per a l’exercici de les actuacions en l’atenció a les urgències i emergències de l’àmbit prehospitalari.
 • Fomentarem la creació d’un acord que estableixi les directrius per a l’exercici de les actuacions en l’atenció a les urgències i emergències de l’àmbit hospitalari. - Comparteix!    
 • Treballarem per regular i fomentar el desenvolupament de les competències que són pròpies de les infermeres d’urgències i emergències i  els llocs de treball que ha d’ocupar la infermera dins del seu àmbit propi i autònom. - Comparteix!    
 • Treballarem perquè es reconegui el lideratge infermer en l’àmbit directiu i assistencial en urgències i emergències. - Comparteix!    
 • Fomentarem la formació continuada de qualitat.
 • Treballarem per la promoció de  la imatge real de la nostra professió en tots el àmbits.
 • Advocarem davant els diferents òrgans i gestors de les institucions pel correcte desenvolupament de les competències del nostre àmbit.
 • Promourem i fomentarem la implicació de les infermeres en el desenvolupament de projectes d’innovació i de recerca d’interès en el nostre àmbit, en col·laboració amb les unitats de recerca i universitats.
 • Difondrem i donarem visibilitat als projectes realitzats per les infermeres d’urgències i emergències.
 • Implicarem a les institucions a promoure la recerca en el nostre àmbit.

Dani Martínez

Sistema d’Emergències Mèdiques

Coordinador del grup

 

Currículum professional

Diplomat en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Màster en Emergències i Catàstrofes per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgraduat en Urgències en l’àmbit hospitalari i extra-hospitalati per la Universitat Ramon Llull.

Ha treballat com a infermer assistencial a l’Hospital de Bellvitge als serveis de UCI i Urgències, i al Sistema d’Emergències Mèdiques. Ha participat de diversos programes de cooperació internacional, així com en la resposta d’emergència als terratremols d’El Salvador i d’Haití.

En l’ambit de la docència, és professor associat de la Universitat de Lleida en la formació de Grau. Participa com a docent i coordina el Màster en Emergències i Catàstrofes de la UAB, i colabora com a docent en diferents màsters relacionats amb l’assistència prehospitalària. i programes de formació continuada.

En l’àmbit de la recerca, ha realitzat diferents comunicacions, conferències i taules rodones en jornades i congresos, formant part de comitès organitzadors i científics, i director de dues jornades nacionals. Ha participat de diverses publicacions com a coautor.

Membre de diversos grups de treball de societats científiques, actualment és coordinador nacional del grup Suport Vital Avançat Infermer de SEMES, i del grup d’urgències i emergències del COIB.

No et quedis a casa, participa!

 

El proper 24 de febrer no et quedis a casa! És molt important que vinguis al COIB i votis. Cada vot és important i el teu, pot ser decidiu per marcar la diferència entre una COIB renovat i amb una candidatura de relleu, o que guanyin les de sempre.

Si aquest dia no pots anar a votar, demana el vot per correu i assegura't que la teva opinió compti!